Indehaver Peter Christensen

”At løfte arven efter en af orgelbranchens absolut fornemmeste pionerer har ikke altid været en let opgave. Min far var en mand med visioner, han gik ofte utraditionelle veje og tænkte i nye baner. Det har gennem tiden været til stor inspiration for mig.

Da jeg i 1971 begyndte min uddannelse her i firmaet var det ikke nødvendigvis givet, at det skulle være mig, der med tiden ville overtage min fars livsværk. Men hen af vejen stod det klart, at det nok var sådan det ville blive. Jeg afsluttede min orgelbygger-uddannelse i 1975 med en sølvmedalje og efter nogle år, hvor jeg arbejdede med bl.a. fremstilling af vindlader, spilleborde, trakturdele og montering af orgler blev jeg i 1978 daglig leder af pibemagerværkstedet. Samtidig begyndte jeg min oplæring som intonatør. Efter Edvards død i 1996 blev jeg en del af tegnestuen.

Gennem tiden har jeg intoneret mere end 100 orgler – og spillet på hver enkelt af dem selv. Selvom det ikke er en forudsætning for at kunne intonere er jeg sikker på, at dét at jeg selv spiller på orglet gør, at mit samarbejde med organister eller faglærere på kirkemusikskoler mv. er af en særlig karakter.

Kærligheden til musikken og orgelbyggeri som klassisk håndværk betyder, at jeg hver dag glæder mig over at være en del af Bruno Christensen & Sønner Orgelbyggeri ApS”.

Søg på hjemmesiden