Historien

Bruno Christensen & Sønner Orgelbyggeri blev grundlagt 1. august 1966. Men i virkeligheden går vores historie meget længere tilbage. Virksomheden blev grundlagt af en af orgelbranchens pionerer, Bruno Christensen, som allerede i 1936 begyndte at beskæftige sig med orgelbyggeri.

Efter mange års uddannelse og arbejde blandt de mest anerkendte orgelbyggere i Danmark fik han i 1964 lyst til at kaste sig ud i det frie liv. I første omgang var planen at arbejde som freelance orgelbygger, men hans renommé og dygtighed rakte langt ud over Danmarks grænser og det førte til, at grundlaget for at etablere en egentlig virksomhed i løbet af ganske kort tid var til stede.

Efter at han havde gjort et par store opgaver færdige var tiden inde til at springe ud i livet som selvstændig. Den gamle skole i Terkelsbøl var under afvikling – og med et stort husorgel som startkapital gik Bruno Christensen i gang.

Fra begyndelsen var Bruno Christensens to ældste sønner med i virksomheden. Henning Christensen blev siden hen leder af administrationen, mens Edvard Christensen var tegnestuens leder. Desværre døde Edvard efter lang tids sygdom i 1996.

I 1971 kom tvillingerne Aksel og Peter Christensen ligeledes til – begge uddannede sig som orgelbyggere.

Tiden var nu inde til at ændre selskabsformen. Og i 1974 overgik virksomheden fra enmandseje til et anpartsselskab. Samtidig blev navnet ændret til Bruno Christensen & Sønner Orgelbyggeri ApS.

Da Bruno Christensen i 2001 trådte tilbage blev Peter Christensen firmaets administrerende direktør. Tvillingebroderen Aksel søgte nye udfordringer i udlandet og i 2004 forlod også Henning Christensen virksomheden på grund af pension.

Bruno Christensen & Sønner Orgelbyggeri ledes fortsat af Peter Christensen.

Søg på hjemmesiden